Grip ’n dip goes global
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Voor de Mexicaanse mangosalsa:
Voor de Italiaanse burratadip:
Voor de Thaise currydip:
Bereiding:
Mexicaanse mangosalsa
- Snijd het vruchtvlees van de mango in hele kleine blokjes. Snipper de sjalot fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak fijn.
- Snijd de komkommers in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine stukjes.
- Meng de mango met de sjalot, de rode peper, de stukjes komkommer en met het limoensap.
- Hak de koriander fijn en schep door de salsa. Breng op smaak met zout en schep in een schaaltje.
Italiaanse burratadip
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord.
- Hak de blaadjes van het takje basilicum fijn. Rasp of pers de knoflook. Meng de fijngehakte basilicum met de knoflook door de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Leg de burrata op een schaaltje en scheur open. Verdeel er het basilicummengsel over.
Thaise currydip
- Snipper de sjalot fijn. Meng de currypasta met de mayonaise en de sjalot.
- Verdun de dip met de kokosmelk. Breng op smaak met zout en schep in een schaaltje.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de friet op een plank of schaal en zet er de dips bij.
- Tip: Serveer de Mexicaanse mangosalsa met partjes limoen voor een extra frisse smaak.
- Tip: Vervang voor de Italiaanse dip de burrata gerust door stracciatella: dit is de romige vulling van burrata die ook apart verkrijgbaar is.
- Tip: Gebruik bij de Thaise currydip een plantaardige mayonaise voor een vegan currydip.
- Tip: Vries de rest van de kokosmelk in ijsblokvormpjes in voor een volgende dip, soep of curry.